sábado, 26 de mayo de 2007

Blocs electorals? Sí, gràcies

Tornen les eleccions i torna el vell circ del periodisme estupiditzant. La qüestió és que quan arriba la campanya electoral, la junta electoral estableix el minutatge que han de tenir els diversos partits -segons el seu pes en les darreres eleccions- en els mitjans de comunicació públics en el que s'anomenen blocs electorals. Doncs bé, ja tenim a la flor i nata del país de l'imbècil -els periodistes dels mitjans públics- fent-se els ofesos i repetint sempre que poden que ells estan indignats i totalment en contra dels blocs perquè posa en dubte la seva professionalitat. Senyors periodistes, en els països seriosos està molt bé tenir bona fe, però existeix un equilibri de poders que es controlen mútuament. Així, si es descobreix que el president d'algun d'aquest països escolta les reunions secretes del partit de l'oposició, el poder judicial pot actuar i obligar-lo a dimitir.
El que diuen els periodistes catalans no té sentit per dues raons. La primera és que han demostrat de sobres que no es pot confiar en ells. Tv3 i CatRadio tenen uns informatius que competeixen en sectarisme i indocumentació amb els del goebbels socialista Iñaki Gabilondo. I el segon motiu és que, encara que en general es pogués confiar en la seva imparcialitat i equanimitat, ningú assegura que això sigui així per sempre. Si no confiem en els polítics, per què hauríem de confiar en uns periodistes que la majoria deuen el seu càrrec per tenir el carnet d'un partit o d'un altre. Segons l'últim informe del CAC l'Albertito Fernandez Diaz no va sortir ni un segon a Tv3 en l'últim mes abans que s'imposessin els blocs i que ICV té el doble d'aparicions que CiU. Veien com han informat de les eleccions franceses, com informen del conflicte a l'Orient Mitjà o de l'Irak, com collons pretenen que creiem que poden informar de forma imparcial de qui els hi ha proporcionat la seva feina?
I jo que em queixava de la tele pública amb convergència, mai m'hagués pogut imaginar que s'arribaria a aquests nivells de perversió. La caiguda en picat dels telenoticies de tv3 d'ençà del tripartit1 no m'estranya, jo els vaig deixar de mirar al cap de ben poc.

No hay comentarios: